• Vi levererar fraktfritt
Payment with Visa Payment with Mastercard in white color Payment with Klarna
Få först betala sen / Räntefri avbetalning

PP13-7023 Båtvagn

  • 43 900 kr
Artikelnummer: 106

PP13-7023-modellen är en enaxlig släpvagn med påskjutsbroms med en totalvikt upp till 1300 kg avsedd för transport av båtar.

Enkelaxlig släpvagn för båttransport

PP13-7023 släpvagnen gör det möjligt att transportera en last upp till 6,6 meter och väger nästan 900 kg. Dess struktur är gjord av en stängd stålprofil som garanterar stabilitet och hållbarhet. Dessutom är ramens sidor förstyvade med tre tvärbalkar, vars placering kan justeras beroende på typen av den transporterade båten.

Släpets stålelement har varmförzinkats, tack vare vilket stålet får ett skyddande lager som stärker det mot mekanisk skada och korrosion. Därför kan det lätt stå i regnet eller köras i vattnet. Det är dock viktigt att tvätta släpvagnen efter kontakt med saltvatten.

Solid konstruktion och smarta lösningar

Båttrailer för transport av båtar och småbåtar har det ursprungliga LIGHT UP-systemet som gör att baklyktorna kan öppnas under lastning eller lossning. Denna lösning gör att släpvagnens bakre del kan sänkas ner i vattnet så att dess belysningssystem förblir oskadat. Allt tack vare de LED-lampor som används i den och bajonettkontakten, som är helt förseglad.

De lösningar som används i båttrailern möjliggör oberoende justering av axelns läge i förhållande till ramen. Detta innebär att vi beroende på lastens tyngdpunkt kan ställa in släpaxeln själv. Dessutom är släpaxeln utrustad med WPS (vattentätt system) – ytterligare navtätning, som skyddar lagren mot vattnet. Detta gör det möjligt att förlänga livslängden för lagren, naven och själva axeln.

Det bakre lampförlängningssystemet gör att du fritt kan ställa in släpvagnens längd med ytterligare 80 centimeter. Detta gör att du kan transportera en båt ännu längre än 6 m.

Säker transport av båten

Denna modell är utrustad med den så kallade vaggan (en rörlig uppsättning bakre kölvalsar och hjul) som, när lasten rullar över släpet, lutar och anpassar sig till skrovet, vilket hjälper båten att komma in och placera sig på släpet. Sedan stängs den när lastningen är klar.

Släpets sidofästen är polyuretanhjul med en diameter på 260 mm monterade på plastfälgar. Vaggan är utrustad med två bottenvalsar och två uppsättningar polyuretanhjul med en diameter på 260 mm på stålfälgar.

De polyuretanhjul som används i släpvagnen kännetecknas av hög hållfasthet, låg vikt & hög slitstyrka. På grund av användningen av en stor diameter på hjulen (Ø 260) har de en större kontaktyta med den transporterade lasten, vilket påverkar transportens stabilitet. En ytterligare fördel med polyuretanhjul är att de inte lämnar några spår på båtens yta.

De främre och bakre sidostöden utrustade med dubbla hjul kan justeras i höjd, roteras 90 grader och även sättet att fästa kan ändras. Tack vare användningen av en vagga och genom att eliminera den bakre stötfångarbalken i släpvagnen kan en båt snabbt och enkelt lastas eller lossas från släpet.

Praktiska tillbehör för båttrailern

Släpvagnens standardutrustning inkluderar bland annat LED-lampor, en justerbar vinschstolpe med en manuell bandvinsch, en mjuk båge, ett stödhjul, en vagga och justerbara sidostöd med två hjul.

Kunder som värdesätter komfort kan utrusta släpvagnen med stötdämpare med ett speciellt monteringssystem, polyuretanbåge och polyuretanbottenrulle, reservhjul med fäste, aluminiumfälgar, sköljtrummor, båtstyrningssystem, halksäkra sidosteg, en extra uppsättning spännbandsfästen, stöldskydd, justerbara stöd för sidohjulen.

Det också möjligt att göra individuella modifieringar genom att lägga till justerbara sidofästen med två hjul (Ø 260) med en plastfälg.

OBS: Båtar med icke-standardiserad design kräver individuella inställningar för fästen och hjul.

De som gillar icke-standardlösningar kan beställa släpvagnen pulverlackad i vitt eller svart.


Vikt408 kg
Dimensioner7001 × 2326 × 1425 mm
Antal axlar
Axeltyp
Hjultyp
Kölrullar
Lastkapacitet (kg)
Lastyta längd (mm)
Tjänstevikt (kg)
Totaltvikt (kg)